Capsuni

Capsuni, soiul "Red Gauntlet" au fructe mari cu pulpa compacta, acidulata si aromata cu rezistenta foarte buna la transport.

Soiul "Red Gauntlet" cu origine engleza; un soi rustic, rezistent la ger, la boli si seceta. Totodata este un soi foarte productiv (25 t/ha). Fructele se coc in a treia decada a lunii mai si prima decada a lunii iunie. Fructifica si toamna (august-septembrie), dand o productie de 4-5 t/ha. Fructele sunt mari, cu pulpa compacta si putin suculenta. Culoarea fructelor este rosie intensa la exterior, mai deschisa la interior.

Recomandam tehnologia Kemira cu ingrasaminte Ferticare care au un continut ridicat de elemnete nutritive, microelemente usor asimilabile, nivel scazut de saruri, cu o structura cristalina, obtinute din materii prime ecologice.

Fiind 100% solubile in apa le puteti folosii si pentru fertirigare si la fertilizari foliare. Elementele nutritive se asimileaza foarte usor prin radacini si foliajul plantelor.

Mentin curate instalatiile de udare evitand infundarea lor.

Obs –la pregatirea solutiilor se incepe intotdeauna cu dizolvarea ingrasamintelor Ferticare.

Ferticare I face parte din familia ingrasamintelor cu continut cresc rezistenta plantelor, stimuleaza cresterea vegetativa, imbunatatesc legarea, ritmul de coacere si rezistenta la pastrare. Au nivel scazut de saruri (o concentratie ridicata saruri dauneaza plantelor).

Exista mai multe retete recomandate de tehnologia Kemira.cu fertilizari de pornire si fertirigari.

Tehnologie fertilizare capsun (cu rezultate f. bune pe un teren cu instalatie picurare in anul de rod) pentru un sol mediu aprovizionat.

Perioadele critice in aprovizionarea cu elemente nutritive sunt:

inradacinarea si formarea inflorescentelor cand planta e incarcata deja cu fructe.

Atunci trebuie ajutata .

-Ferticare I 0,15% - o data pe saptamana la inflorit;

-Ferticare II 0,1% - o data pe saptamana pana la legare fructe;

-Azotat de Ca 0,1% - o data pe saptamana;

-Ferticare III 0,08% - pana la recoltare o data pe saptamana;

-Azotat de Ca 0,06% - o data pe saptamana .

Aceasta reteta asigura formarea unor inflorescente puternice o buna legare, o cultura uniforma, bine incheiata si rezistenta, un echilibru intre vegetativ si generativ pe tot parcursul perioadei de vegetatie.

O schema de fertilizare in anul de infiintare al culturii ( teren cu instalatie picurare) .

Suprafata - 1500 mp.

Ferticare I – 12 zile, 2 kg/zi

Se asigura o inradacinare puternica a plantelor.

 

Aflati mai multe despre capsuni si stoloni de capsuni din Tehnologia de cultura a capsunilor.